Universitatea

ARHEOLOGIA DIN TRANSILVANIA
PRIMA PAGINĂ : MEMBRII : REVISTA : ŞANTIERE ARHEOLOGICE : CĂRŢI :CURSURI : FORUM : CĂUTARE

MIERCUREA SIBIULUI - campania 2007

Colectivul de cercetare: Sabin Adrian Luca – responsabil (ULB Sibiu), Dragoş Diaconescu (MCC Hunedoara), Adrian Georgescu (MN Brukenthal), Cosmin Suciu (IPTCE Sibiu), Georgeta El Susi (IAB); Corneliu Beldiman (UCDC Bucureşti)
Seria I : Perioada: 9 iulie - 27 iulie

Seria II: Perioada: 30 iulie - 17 august

Studenţi ID

Localizare: Miercurea Sibiului, punct: Petriş, Cod sit: 144937.06
Miercurea Sibiului este situat la 34 km vest de Sibiu pe DN1 - SIBIU - Sebeş. A fost declarat oras in 2004. Orasul este situat in zona de contact a ultimelor ramificatii nordice ale Carpatilor Meridionali cu Podisul Ardealului, in mica unitate fizico-geografica numita Podişul Secaşelor, avind altitudinea relativă de 130 m, iar cea absolută de 580 m. Codul poştal este 557150.
Tabăra arheologică este localizată în incinta Liceului Teoretic din Miercurea Sibiului. Acesta se află în vecinătatea drumului naţional, la 970 metri de Gara Miercurea Sibiului.

Facilităţi: magazine alimentare, restaurante, farmacie, poliţie, telefoane publice, bancomat.

ANUNŢ

În atenţia studenţilor din anul I şi II care îşi desfăşoară PRACTICA ARHEOLOGICĂ la Miercurea Sibiului şi Hunedoara.

Pentru Miercurea Sibiului plecarea se face în data de duminică, 8 iulie, ora 10.00 din faţa Facultăţii de Istorie şi Patrimoniu Sibiu.

Pentru Hunedoara plecarea se face în data de duminică, 8 iulie, ora 12.00 din faţa Facultăţii de Istorie şi Patrimoniu Sibiu.

Se asigură transportul cu un autobuz al Universităţii.

Este asigurată masa.

Sfaturi utile:

- atenţie la alimentele perisabile !!!!
- aduceţi şepci sau pălării pentru a vă proteja împotriva arsurilor solare.

Aduceţi o furculiţă, o lingură, o farfurie.

Pentru a sta confortabil, puteţi să vă aduceţi cortul personal, sac de dormit (sau pături), isopren, pelerina de ploaie sau umbrelă, bocanci, şlapi etc.

- aduceţi un caiet pentru Jurnalul de şantier.

Seria I: Perioada: 9 iulie - 27 iulie

Seria II: Perioada: 30 iulie - 17 august

Situl arheologic se află în partea de V a localităţii, la 50 m N de DN 1 şi la aproximativ 3,5 km de tabăra arheologică, spre V, în Depresiunea Secaşelor, la aproximativ 250 m spre N de râul Secaş.
Prima cercetare este din anul 1997. De atunci s-au cercetat mai multe secţiuni şi suprafeţele S I-II şi parţial S III. Toate acestea sunt amplasate în zona de E a sitului.

 

Înapoi la Şantierul arheologic şcoală de la Miercurea Sibiului