Universitatea

ARHEOLOGIA DIN TRANSILVANIA
PRIMA PAGINĂ : MEMBRII : REVISTA : ŞANTIERE ARHEOLOGICE : CĂRŢI :CURSURI : FORUM : CĂUTARE

MIERCUREA SIBIULUI - campania 2006

Colectivul de cercetare: Sabin Adrian Luca – responsabil (ULB Sibiu), Paolo Biagi (Universitatea Ca’Foscari Veneţia), Michela Spataro (University College London), Dragoş Diaconescu (MCC Hunedoara), Adrian Georgescu (MN Brukenthal), Cosmin Suciu (IPTCE Sibiu), Georgeta El Susi (IAB); Corneliu Beldiman (UCDC Bucureşti)
Seria I : Perioada: 9 iulie - 30 iulie

Seria II: Perioada: 30 iulie - 20 august

Studenţi ID

Localizare: Miercurea Sibiului, punct: Petriş, Cod sit: 144937.06
Miercurea Sibiului este situat la 34 km vest de Sibiu pe DN1 - SIBIU - Sebeş. A fost declarat oras in 2004. Orasul este situat in zona de contact a ultimelor ramificatii nordice ale Carpatilor Meridionali cu Podisul Ardealului, in mica unitate fizico-geografica numita Podişul Secaşelor, avind altitudinea relativă de 130 m, iar cea absolută de 580 m. Codul poştal este 557150.
Tabăra arheologică este localizată în incinta Liceului Teoretic din Miercurea Sibiului. Acesta se află în vecinătatea drumului naţional, la 970 metri de Gara Miercurea Sibiului.

Facilităţi: magazine alimentare, restaurante, farmacie, poliţie, telefoane publice, bancomat.

 

Studenţii din seria I sunt aşteptaţi în data de 9 iulie 2006 la Liceul Teoretic Miercurea Sibiului, unde se află localizată Tabăra Arheologică.

Nu se asigură transportul. Este asigurată masa.

Sfaturi utile:

- atenţie la alimentele perisabile !!!!
- aduceţi şepci sau pălării pentru a vă proteja împotriva arsurilor solare.

- aduceţi un caiet pentru Jurnalul de şantier.

Seria I: Perioada: 9 iulie - 30 iulie

Seria II: Perioada: 30 iulie - 20 august

Situl arheologic se află în partea de V a localităţii, la 50 m N de DN 1 şi la aproximativ 3,5 km de tabăra arheologică, spre V, în Depresiunea Secaşelor, la aproximativ 250 m spre N de râul Secaş.
Prima cercetare este din anul 1997. De atunci s-au cercetat mai multe secţiuni şi suprafeţele S I-II şi parţial S III. Toate acestea sunt amplasate în zona de E a sitului.

 

Înapoi la Şantierul arheologic şcoală de la Miercurea Sibiului